Delta i kampanjen

Vem som helst – både privatpersoner och organisationer – kan delta i kampanjen och arbeta för jämlikhet och mänskliga rättigheter. Kampanjens syfte är att uppmuntra alla till konkreta antirasistiska gärningar för att främja jämlikhet och mänskliga rättigheter. 

Vi bygger upp ett Finland som är fritt från rasism här och nu, och du bestämmer om du vill vara en del av denna förändring.

Privatpersoner

Du kan delta i kampanjen genom att använda hashtaggen #JagÄrAntirasist, #OlenAntirasisti, eller #IamAntiracist. Dela din egen antirasistiska gärning, antingen något du gjort eller något du tänker göra. 

Du kan berätta om hur du i ditt liv har agerat på ett antirasistiskt sätt, hur du har ingripit i en rasistisk situation, på vilket sätt du stöder antirasistiska rörelser eller vilken antirasistisk gärning du kommer att göra. 

Att delta i kampen mot rasism innebär aktiva gärningar för att främja jämlikhet. Genom att dela dina egna gärningar kan du aktivera, väcka och inspirera andra människor som inte själva utsätts för rasism. På så sätt uppmuntrar du även andra att ingripa i rasism. 

På kampanjens webbplats hittar du olika antirasistiska verktyg och metoder, bland vilka du kan välja en metod som du förbinder dig till – berätta om det på sociala medier. Uppdatera för dina följare hur din gärning framskrider och vilka konsekvenser den fått under och efter kampanjen! 

Se exempel på antirasistiska gärningar här.