Rainbow Rights -hankkeessa tuotettu opas viranomaisille ja muille ammattilaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden huomioimiseen.
Kuvaa klikkaamalla opas avautuu >
Tämä julkaisu on saanut rahoitusta Euroopan Unionin perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuusohjelmasta 2014-2020). Julkaisun sisällöt ovat täysin tekijöiden vastuulla, eivätkä ne välttämättä edusta Euroopan komission näkemyksiä.
Tutustu yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys -videosarjaan!
Mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa? Millaista syrjintää romanit, vammaiset henkilöt tai seksuaalivähemmistöön kuuluvat ihmiset kokevat Suomessa? Tai miten voi edistää yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä palveluissa ja työelämässä?
Oikeusministeriön Rainbow Rights -hankkeen tuottamassa yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys -videosarjassa pohditaan muun muassa näitä kysymyksiä. Videot on tuotettu koulutuskäyttöön, erityisesti tukemaan yhdenvertaisuuden edistämistä viranomaistoiminnassa. Tutustu videoihin ja jaa verkostollesi!
Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys: Mitä ne tarkoittavat?
Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ja kansalaiset kertovat, mitä yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys tarkoittavat.
Tekstitys suomi.
youtube
Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys: Omakohtaisia tarinoita
Kuusi henkilöä kertovat, millaista syrjintää he ovat kokeneet ja mitä he ajattelevat yhdenvertaisuudesta.
Tekstitys suomi.
youtube
Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys: Hyvä käytäntö Espoon Kirjava
Videolla esitetään yksi ratkaisuesimerkki yhdenvertaisuuden edistämiseen palveluissa. Espoon kaupungin nuorisotila Kirjavaan ovat tervetulleita kaikki nuoret.
Tekstitys suomi.
youtube
Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys: Hyvä käytäntö Nevo Tiija
Videolla esitetään yksi hyvä ratkaisuesimerkki yhdenvertaisuuden edistämiseen koulutus- ja työllisyyspalveluissa. Nevo Tiija on ratkaisukeskeinen malli vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymiseen.
Tekstitys suomi.
youtube
Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys: Hyvä käytäntö Annanpura
Videolla esitetään yksi ratkaisuesimerkki yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden edistämiseen palveluissa ja työelämässä. Annanpura työllistää näkövammaisia ihmisiä ja tarjoaa palveluja saavuttavuuden kehittämiseen.
Tekstitys suomi.
youtube
Videot on tuottanut oikeusministeriön Rainbow Rights -hanke, joka on saanut rahoitusta Euroopan Unionin perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuus -ohjelmasta.
Rainbow Rights -hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuus -ohjelmasta.