Kampanjan ydinviesti

Kampanjan ydinviesti on: Vihapuhe voi olla rangaistavaa. Netissä pätevät samat lait kuin muualla. Ideana on ottaa osaa vihapuheesta käytävään julkiseen keskusteluun teon rangaistavuuden näkökulmasta.

Kampanjan aihetunniste on #againsthate.

Kysymyksiä ja vastauksia kampanjasta ja vihapuheesta


Mistä tässä kampanjassa on kyse? Mitä kampanjalla tavoitellaan? 

Kampanjalla halutaan vaikuttaa kansalaisten asenteisiin. Tarkoituksena on lisätä mieleen jäävällä tavalla ”tavallisen netinkäyttäjän” tietoisuutta siitä, millainen sisältö on rangaistavaa vihapuhetta. Kampanjalla pyritään myös lisäämään halukkuutta ilmoittaa poliisille rangaistavasta vihapuheesta. Kampanja on osa Against Hate -hanketta. 
 

Miksi tämä on tärkeä asia? 

Vihapuheeseen on kiinnitetty viime aikoina paljon huomiota. Kaikilla ei kuitenkaan ole selvää mitä vihapuhe on. On tärkeää tietää, että vihapuhe voi olla myös rangaistavaa ja silloin siitä pitää ilmoittaa poliisille. Vihapuheen taustalla vaikuttavat ennakkoluulot ja syrjintä. Oikeusministeriön selvityksen (2016) mukaan 53 % oli kokenut itseen kohdistuvaa vihapuhetta ja häirintää. Selvityksen mukaan vihapuhe ja häirintä ovat vaikuttaneet vahvimmin yleiseen turvallisuuden tunteeseen (61 %) ja psyykkiseen terveyteen (52 %). Lähes kolmanneksella ne ovat vaikuttaneet myös viranomaisluottamukseen.

Lue lisää kysymyksiä ja vastauksia: Q&A Vihapuheen vastainen kampanja

Lataa kampanjavideot täältä

 

Voit ladata kampanjavideot alla olevien linkkien takaa Youtubesta. Videoihin voit valita tekstityksen (suomi, ruotsi, englanti) videon asetuksista. 
 

https://youtu.be/fQDxj29kQBo

https://youtu.be/IOJcI_Qt2HA

Kuvat facebookiin

Kuvat instagramiin

Kuvat Twitteriin