<p><img src="//log.otakantaa.fi/piwik.php?idsite=13" style="border:0;" alt="">

Ministeri Blomqvist: Suomi edistää LHBTI-teemoja Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2021

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 8.9.2020 9.52
Tiedote
Henkilökuva pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist avaa tänään Pohjoismaiden ministerineuvoston Pride-tapahtuman Helsingissä.

Ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että Suomi aikoo Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2021 nostaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuteen liittyviä teemoja aktiivisesti keskusteluun.

- Pohjoismaiden ministerineuvosto päätti vuonna 2019 sisällyttää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyvät teemat osaksi pohjoismaisen yhteistyön tasa-arvosektoria. Nyt käynnissä oleva Pride-kiertue on erinomainen esimerkki käytännön tasolla tehtävästä yhteistyöstä, ministeri Blomqvist sanoo.

Tänään järjestettävässä tilaisuudessa käsitellään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluviin ihmisiin ja heidän perheisiinsä liittyviä normeja ja asenteita Suomessa sekä muissa Pohjoismaissa. Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijoita eri Pohjoismaista, ja Suomesta puhumassa on muun muassa Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä.

Helsingin tapahtuma on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston Pride-kiertuetta, joka koostuu yhdeksästä eri Pohjoismaissa järjestettävästä tilaisuudesta.

Pohjoismaiden ministerineuvosto on tänä vuonna teettänyt selvityksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tilanteesta eri Pohjoismaissa. Tällä hetkellä valmistellaan pohjoismaisen yhteistyön HLBTI-strategiaa vuosille 2021-2022. Suomen puheenjohtajuuskaudella vuonna 2021 järjestetään HLBTI-teemoja käsittelevät pohjoismainen konferenssi.  

HLBTI (englanniksi LGBTI) on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä käytettävä lyhenne, joka tulee sanoista homot, lesbot, biseksuaalit, trans- ja intersukupuoliset.

Lisätiedot:
Erityisavustaja Silja Borgarsdóttir Sandelin, puh. 0295 150 116, etunimi.sukunimi(at)om.fi

Seuraa tilaisuutta verkossa klo 15 alkaen Pohjoismaiden ministerineuvoston sosiaalisen median kanavalla.